Variť ju naučila pestúnka. Takto robí Magda Vášáryová rybaciu polievku, ktorú má najradšej na Štedrý deň
Herečka varila už odmalička.
Herečka, diplomatka, politička, ale aj skvelá kuchárka. Takto by sme mohli opísať Magdu Vášáryovú, ktorá sa k vareniu dostala už v skorom veku. „Varila som od dvanástich rokov, odkedy odišla moja pestúnka z našej domácnosti. Varím rýchlo, som zvyknutá,“ povedala v rozhovore pre Denník N. Medzi recepty, ktoré ovláda, patrí aj chutná a vianočná rybacia polievka.
Mala šesť a už ťahala štrúdľu
Skúsenosti s varením získala vďaka pomoci rodinnej pestúnky: „Táto moja pestúnka a pomocnica v domácnosti pre moju matku ma naučila variť. Viem úplne všetko. Ako šesťročná som už ťahala štrúdľu,“ spomína si na svoje začiatky. Varenie a pečenie ju neobišlo ani počas Vianoc, jednému pokrmu sa však z diaľky vyhýba.
„Môj otec musel mať makové opekance poliate horúcim mliekom. A keďže mlieko neznášam, nenávidela som ich. Odkedy otecko nie je, nikdy viac som ich nepiekla,“ prezradila. Na druhej strane má však aj svoju obľúbenkyňu. „Táto polievka je najobľúbenejšia polievka mojej rodiny na Štedrý večer,“ povedala pre Plusku a prezradila svoj recept na rybaciu polievku.
Rybacia polievka Magdy Vášáryovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: