Sú chutnejšie ako z obchodu. Čokoládové guľky Jožky Zaukolcovej sú vylepšené jedným špeciálnym trikom
Porotkyňa sa cukrárstvu venuje odjakživa s láskou.
Známa pekárka Jozefína Zaukolcová nazbierala za niekoľko rokov svojej činnosti množstvo skúseností. Mnohí ju poznajú z televíznych obrazoviek, presnejšie z relácie Pečie celé Slovensko, v ktorej je porotkyňou. Učí aj nádejných pekárov v Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu v Púchove a svoje recepty zdieľa aj s fanúšikmi na Instagrame. Pečenie ju lákalo už odjakživa: „To, čo robím, som chcela robiť vždy, preto som sa vyučila za cukrárku,“ povedala Vareche.
Cukrárstvo je umenie
Jožka získala niekoľko medzinárodných ocenení a stala sa autorkou už troch kníh. „Cukrárstvo mám rada preto, že mi dáva možnosť tvorivosti, fantázie, sebarealizácie. Tak, ako sa maliari vidia vo svojich obrazoch, skladatelia vo svojej hudbe, tak isto sa ja vidím v mojich čokoládových pralinkách, skulptúrach, tortách,“ opisuje svoju vášeň v rozhovore pre Denník SME.
Na Vianoce sa Jozefína pečeniu venuje stále, pripravuje približne 10 až 15 druhov koláčov. „Vianočné pečenie mám však veľmi rada. Najmä keď ku mne príde návšteva a povie: „U teba to vonia ako u cukrárky.“ Samozrejme, lebo ste u cukrárky!“ povedala Denníku N. Vianočné lahôdky pripravuje v najjednoduchšej forme, pretože práve také sú podľa nej najlepšie.
Na Vianoce si môžete vyskúšať pripraviť aj čokoládové guľky, ku ktorým pridáva Jozefína špeciálny tip.
Čokoládové guľky Jozefíny Zaukolcovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: