Podporí imunitu a nakopne trávenie. Krémovú hrachovú polievku šéfkuchára Pohlreicha si v zime zamilujete
Zdravú lahôdku známeho kuchára si obľúbite.
Je potravinou, ktorá dokáže podporiť imunitný systém, zdravie srdca či nakopnúť trávenie. Hrášok je skvelou súčasťou stravy a odporúča sa najmä v obdobiach, ktoré sú chladné a mrazivé. Táto ingrediencia je základom receptu na krémovú polievku, ktorú robí známy šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. V zime sa táto pochúťka určite hodí.
Nákupom to začína i končí
Ak chcete svoju imunitu podporiť zdravou stravou, začínať by ste podľa Pohlreicha mali už v obchode. Kvalita stravy totiž závisí od kvality ingrediencií, po ktorých siahnete. „Nákupom to začína a končí, kvalitné suroviny sú najdôležitejšie,“ priznal odborník pre toprecepty.cz.
Keď už ingrediencie máte a pustíte sa do varenia, no niečo nevyjde podľa vašich predstáv, môžete sa spoľahnúť na rady, ktoré kuchár ponúka: „Pokiaľ ste presolili polievku, rozkrájajte do nej zemiak a len čo sa uvarí, vyberte ho z nej.“
Prekorenené jedlo podľa neho zjemníte smotanou alebo kokosovým mliekom. Nezúfajte teda ani v prípade, keď do hráškovej polievky pridáte trochu viac korenia - na záver sa do nej totiž dáva aj smotana. Krémovej lahody sa nebudete vedieť dojesť.
Hrášková polievka podľa šéfkuchára Pohlreicha:
Recept nájdete na ďalšej strane: