Takto si pripravíte pravé špagety carbonara. Vďaka receptu Romana Paulusa si zaručene pochutíte
Pri ich príprave sa netreba ponáhľať, vraví šéfkuchár.
„Rozhodne jeden z najklasickejších talianskych receptov. Keď dodržíte správny postup a použijete tie správne suroviny, úspech bude zaručený,“ hovorí o špagetách carbonara šéfkuchár Roman Paulus. Ten patrí k najznámejším Čechom z tejto brandže a už šesťkrát sa mu podarilo získať prestížnu michelinskú hviezdu.
Výdatné a zároveň chutné
Keď sa ho niekto spýta na jeho obľúbené české jedlo, odpovedá rýchlo a jasne. „Mám rád pokrmy z diviny. Tú u nás máme skvelú. Či už je to zverinové ragú, chrbty alebo pomaly pečené stehná,“ vymenováva pre iDnes. Nikdy nepohrdne ani klasickou českou bramboračkou, tú vraj zje vždy s chuťou.
Dnes okrem iného vedie aj kurzy varenia a o svoje recepty sa s ostatnými delí na sociálnych sieťach. Jedným zo skvelých tipov na jednoduchú a zároveň výdatnú večeru sú podľa neho talianske špagety carbonara. Ak dodržíte správny postup a použijete správne suroviny, úspech bude zaručený, vraví Roman Paulus.
„Dnes mám pre vás tip na skvelú večeru. Recept na jedno z najznámejších a najobľúbenejších talianskych pokrmov. Ide o veľmi výdatné jedlo, na ktorom si skutočne pochutíte,“ sľubuje šéfkuchár.
Špagety carbonara podľa Romana Paulusa
Recept nájdete na ďalšej strane: