Vylepšil východniarske jedlo chudobných. Pri varení Juniorovej máčanky si treba dať pozor na jednu vec
Známy moderátor pridáva do východoslovenskej špeciality aj niečo navyše.
Varenie je preňho relax. Nevie si ho predstaviť bez cesnaku a používa jeden trochu neférový trik - aj keď cesnak niekto nemá rád, tajne ho pridá do jedla. Také lečo by však nikdy nezjedol. „Pre mňa je to najzbytočnejšie jedlo na svete. Toľko iných chutných vecí môže byť z jednotlivých surovín, tak prečo lečo?“ pýta sa moderátor Milan Junior Zimnýkoval v magazíne Menučka.
Poctivá kuchyňa je základ
Nechať si navariť považuje za zážitok a miluje debaty o tom, ako a s čím sa jedlo varilo. Záležať si dáva hlavne na dobre zladených chutiach a tiež tvrdí, že je dôležité, aby všetko spolu hralo. „Mám rád, keď ma kombinácie prekvapia a je za tým cítiť kreatívu šéfkuchára,“ hovorí Junior.
Rád ochutnáva moderné verzie tradičných jedál a aj v slovenskej kuchyni má svojich favoritov. Rozhodne k nim však nepatrí černohorský rezeň, mastné bravčové mäso, ani zle urobené halušky. Také jedlá moderátora doslova nebavia. „Zistil som, že je to skôr o poctivej kuchyni a vtedy je jedno, či ide o svet, alebo slovenskú kuchyňu,“ priznal.
Poctivou klasikou je aj jeho recept na tradičnú hubovú máčanku. Tá bola kedysi jedlom chudobných, ktorí si nemali za čo kúpiť mäso, no v Juniorovej verzii nechýba ani kus údenej klobásy. Do polievky sa nadrobí alebo namáča chlieb, podľa toho je aj pomenovaná. Zaručene pravý a jediný recept na túto východoslovenskú špecialistu síce neexistuje, no môžete si ju pripraviť tak, ako to robí Junior.
Pri jeho recepte si treba dať pozor ne jednu vec.
Hubová máčanka podľa Juniora
Recept nájdete na ďalšej strane: