Nepotrebuje špeciality, stačí jej aj uhorkový šalát. Takto si chutnú klasiku pripraví Zuzana Mauréry
Herečka si nepotrpí na špeciality.
Sladkosti pre ňu boli odmalička láskou a zároveň hrozbou. Mama sa síce Zuzanu Mauréry snažila držať ďalej od kuchyne, no všetko jej vynahradili prázdniny u starkej. Tá jej dopriala všelijaké maškrty, ktorých sa ale napokon vzdala. Prioritou v jej jedálničku sa stali overené klasiky, akou je aj jej uhorkový šalát.
Výraznejšia chuť
Počas týždňa zvykla variť celkom málo a radšej sa zastavila v reštaurácii. „Samozrejme, cez víkend, keď príde k najhoršiemu, kuchtím celkom rada – cestoviny, zeleninu,“ menovala kedysi pre SME. Na kuchárske knihy ani špeciality si priveľmi nepotrpela, no vraj sa stávalo, že si z časopisu vytrhla nejaký recept.
Na obed si zvykla vyberať zapečené cestoviny či šaláty, pričom jeden z nich má aj overený recept. Do uhorkovej verzie pridáva ingrediencie, ktoré mu dodajú výraznejšiu chuť a zároveň ho zjemnia. Pripravte si ho tak, ako to robí obľúbená slovenská herečka.
Uhorkový šalát podľa Zuzany Mauréry:
Recept nájdete na ďalšej strane: