Svet miluje slovenskú kuchyňu. Naše maškrty zabodovali v konkurencii desiatok pokrmov z Európy
Slovenské pochúťky očarili ľudí z celého sveta.
5. Zemiakové placky
„Skladajú sa z hustého cesta zo strúhaných zemiakov, vajec, múky a rôznych korenín. Krátko opečená na panvici do zlatohneda, táto maškrta sa zvyčajne vychutnáva ako hlavný chod s rôznymi mliečnymi výrobkami alebo ako príloha,“ aj takto opisuje Taste Atlas slovenské zemiakové placky. V rebríčku najlepších snackov Európy obsadili krásne 5. miesto.
Lokše
Zahanbiť sa nedala ani ďalšia slovenská pochúťka, lokše. Tie skončili na 23. mieste. „Tieto tenké, chrumkavé zemiakové placky sú tradičnou slovenskou maškrtou, ktorá sa zvyčajne podáva počas vianočných sviatkov a pôstu. Vyrábajú sa z mäkkého zemiakového cesta, ktoré sa vyvaľká do plochých kruhových tvarov a pečie sa nasucho do chrumkava a zlatistej farby,“ opisuje Taste Atlas.