Pochúťky našich starých mám dobyli svet. Obľúbené prílohy zabodovali v obrovskej konkurencii
Slovenské pokrmy očarili ľudí z celého sveta.
2. Halušky
Druhé miesto patrí haluškám, ktoré si podľa Taste Atlas delíme spolu s Českom. „Cesto vytvoríme z nastrúhaných surových zemiakov a múky. Zvyčajne sa varia tak, že sa cesto rozloží na drevenú dosku a jeho malé kúsky sa nakrájajú a dávajú priamo do vriacej vody. Iný, modernejší prístup, využíva špeciálne sitko na halušky, cez ktoré sa cesto jemne stlačí a ponorí do vody, pričom sa vytvoria drobné knedličky,“ približuje portál zemiakové halušky celému svetu.
1. Zemiakové placky
Ťažko by sme hľadali Slováka, ktorý nepozná zemiakové placky. Tie si zjavne získali aj srdcia turistov a obľúbenú pochúťku dostali až na prvú priečku populárneho rebríčka. „Skladajú sa z hustého cesta zo strúhaných zemiakov, vajec, múky a rôznych korenín. Krátko opečená na panvici do zlatohneda, táto maškrta sa zvyčajne vychutnáva ako hlavný chod s rôznymi mliečnymi výrobkami alebo ako príloha,“ opisuje Taste Atlas.