Robí ich s dvoma rôznymi plnkami. Pripravte si najlepšie pirohy podľa Ďoďa zo šou Pečie celé Slovensko
Tradičné pirohy si môžete doma pripraviť aj vy.
Keď sa prihlasoval do šou Pečie celé Slovensko, ani zďaleka nečakal, že sa dostane tak ďaleko. Jozef Lukáč, prezývaný Ďoďo, napokon vypadol až v deviatom kole a jeho kuchárske umenie si získalo množstvo fanúšikov. „Som na seba hrdý, nie som cukrár, ktorý pečie na objednávky, pečiem sám pre seba, pre radosť,“ povedal vtedy spokojne.
Vysokoškolského učiteľa a kontrolóra vo verejnej správe nahovorila na účasť v súťaži jedna z porotkýň. „Na môj IG profil navar_daco reagovala porotkyňa Petra Tothová a nenápadne sa opýtala, či sa neprihlásim, začal som nad účasťou premýšľať,“ priznal v rozhovore pre Košice Dnes.
Vareniu a pečeniu sa venoval už odmalička a najviac ho inšpirovali jeho mamička a babička. „Nejde o recepty, ale o to, s akou láskou ich pripravovali,“ spomínal. Šikovný je nielen v príprave koláčov, ale aj tradičných pokrmov, medzi ktoré patria aj zemplínske pirohy. Tie Ďoďo napĺňa dvoma rôznymi plnkami a obe pripravuje iným spôsobom.
Pirohy podľa Ďoďa
Recept pokračuje na ďalšej strane: