Ľahko zistíte, že je hotový. Pri lávovom koláčiku Kvetky Horváthovej dbajte na drobnosti a bude dokonalý
Známa moderátorka je v kuchyni rada.
„Lávový koláčik buď miluješ, alebo nie,“ opisuje recept na skvelú pochúťku moderátorka Kvetka Horváthová. Sama priznáva, že ona patrí do skupiny ľudí, ktorí obľubujú túto maškrtu a recept na ňu je jedným z mnohých, o ktoré sa podelila so svojimi fanúšikmi na Instagrame.
Varenie a pečenie je relax
„Pre mňa je varenie a pečenie veľkým relaxom, rada sa doma zvŕtam v kuchyni,“ priznala Kvetka pre portál Varecha. Moderátorka v kuchyni rada experimentuje a recepty postupne zlepšuje. Množstvo skúseností rozdáva ďalej a spolu s návodom na prípravu lávového koláčika odhalila aj niekoľko cenných rád.
Odporúča, aby cesto nebolo skladované v chladničke viac ako 24 hodín. „Lávové koláčiky nepeč v teplovzdušnej rúre, ale použi program vrchný a spodný ohrev,“ uvádza v ďalšom bode. Taktiež je potrebné myslieť na to, že každá rúra je iná a bude si vyžadovať iný čas pečenia.
„Lávové koláče sú upečené vtedy, keď je ich stred trošku ,trasľavý'... Pri pohnutí formou, v ktorej sa piekli, sa ich stred hýbe,“ píše ďalej Kvetka Horváthová. Po týchto inštrukciách sa vám jednoduchý recept na skvelé koláčiky istotne vydarí.
Lávový koláčik podľa Kvetky Horváthovej:
Recept nájdete na ďalšej strane.