Úspech slovenskej kuchyne! Špecialita našich starých mám predbehla aj slávne francúzske palacinky
Zahanbiť sa nedali ani naši susedia.
15. Lokše
Zaujali totiž naše lokše. „Tieto tenké, chrumkavé zemiakové placky sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý sa zvyčajne podáva počas vianočných sviatkov a pôstu. Vyrábajú sa z mäkkého zemiakového cesta, ktoré sa vyvaľká do plochých kruhových tvarov a nasucho sa pečie do chrumkava a zlatista,“ opisuje ich Taste Atlas.
Jedlo našich babičiek získalo v hodnotení 4,4 hviezdičky a umiestnilo sa na 15. mieste, čím predbehlo aj poľské zemiakové placky (18. miesto) či slávne francúzske palacinky Suzette (20. miesto).
Na 21. a 36. mieste sa objavili aj naši susedia. Dvadsiatu prvú priečku obsadili české bramboráky, ktoré získali 4,3 hviezdičky. Ďalšie české jedlo, lívance, sa umiestnili na 36. mieste s hodnotením 4,2 hviezdičky.