Krémový koláč Beáty Dubasovej upečiete rýchlo a jednoducho. Keď ho budete krájať, nezabudnite na jednu vec
Speváčka je skvelá aj v kuchyni a najviac obľubuje tradičné jedlá.
Už odmalička ju lákala hudba a chodievala po rôznych speváckych súťažiach. Obľúbená speváčka Beáta Dubasová však trénovala aj svoje zručnosti v kuchyni. „Doma sme boli traja súrodenci. Ja so sestrou sme robili mame „pomocné kuchárky“. Takže som vedela perfektne oškrabať zemiaky, mrkvu, podať soľ, vymiešať cesto, umyť riad,“ povedala pre Plusku.
Radšej tradičné jedlá
Keď začala bývať sama zistila, že nemá problém začať variť, ale dotiahnuť prípravu jedla do finále. Preto ešte volávala mame, ktorá jej na diaľku pomáhala, až kým sa sama nestala majsterkou. Napriek tomu, že už vyskúšala všeličo množné nielen navariť, ale aj ochutnať, stále najviac obľubuje tradičné jedlá.
„Priznávam sa, že mám v jedle predsudky. Obľubujem typické slovenské jedlá. Vôbec si napríklad neviem zvyknúť na morské živočíchy,“ povedala v knihe Chuťovky z Markízy. Medzi tradičné pochúťky patrí aj jednoduchý tvarohový koláč. Speváčka zároveň upozorňuje na detaily, vďaka ktorým dosiahnete dokonalý výsledok.
„S múčnikom sa bude lepšie manipulovať, ak plech vyložíte papierom na pečenie,“ tvrdí. Následne odporúča, aby ste na krájanie zákusku používali mokrý nôž, ktorý nepoškodí snehovú vrstvu.
Tvarohový krémovník Beáty Dubasovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: