Špargľu môžete nahradiť obľúbenou zeleninou. Morčacie prsia á la Zita Furková nasýtia deti aj dospelých
K mäsu si pripravíte ryžu a skvelý obed je na svete.
Je majsterkou prípravy jedál zo zeleniny, dokonca aj takých, ktoré si nevieme predstaviť bez kúska mäsa. Herečke Zite Furkovej nerobí problém urobiť guláš z brokolice alebo karfiolu, perkelt z baklažánu či pripraviť najrôznejšie šaláty. „Výborne chutí zapečená cukina. Len treba zapojiť fantáziu a mať odvahu skúsiť to,“ vysvetľovala pred rokmi pre SME.
Varenie má radšej
Receptov sa zvykne držať len zriedkavo, najradšej totiž v kuchyni experimentuje. Niekedy sa jej dokonca stane, že si ani nepamätá, aké prísady do konkrétneho jedla pridala. Varenie si teda vôbec neplánuje, zistí, čo bude pripravovať až vtedy, keď vojde do kuchyne.
S pečením však nemá až tak pozitívnu skúsenosť. Keď bola Zita ešte malá a od mamy si pýtala parené buchty, poslala ju do obchodu, aby za korunu kúpila kvasnice. Predavač jej vtedy povedal, že kvasnice nemá, má iba „cajch“ a tak sa vrátila domov a všetko oznámila mamičke, ktorá jej vysvetlila, že to je rovnaká vec a malú Zitu otočila na päte.
„Predavač mi povedal, že má iba droždie. Keď som sa znova vrátila domov, mama nechcela uveriť, že nechápem, že to je to isté. A tento zážitok z detstva vo mne zanechal akýsi osteň,“ prezradila v knihe Chuťovky z Markízy.
Morčacie prsia so špargľou podľa Zity Furkovej
Recept nájdete na ďalšej strane: