Uchovajte si zdravú zeleninu v pohári. Džem od šéfkuchára Paulusa zmizne z pivnice vždy ako prvý
Tento džem je neobvyklý a ľahko pikantný.
Ak sa aj vo vašej záhradke urodilo oveľa viac rebarbory, ako ste čakali a premýšľate, čo s ňou, šéfkuchár Roman Paulus má na tento problém jednoduché riešenie. „Urobte si spoločne so mnou rebarborový džem a uchovajte si túto zdravú zeleninu aj na zimu,“ pozýva na svojom Instagrame.
Rebarbora podporuje zdravie čriev, priaznivo pôsobí na kosti, pomáha zvládnuť cukrovku a ocenia ju aj ženy počas menopauzy, pretože znižuje časté návaly tepla. Pripraviť si z nej džem je preto výbornou alternatívou pre tých, ktorí si ju chcú uchovať po celý rok.
„Neobvyklý, ľahko pikantný džem. Uvidíte, že sa rýchlo zaradí medzi vaše obľúbené marmelády. Ja sa vždy teším na jar, až si pochutnám, pretože toto je marmeláda, ktorá vždy zmizne z našej pivnice ako prvá,“ presviedča svojich fanúšikov skúsený šéfkuchár.
Rebarborový džem Romana Paulusa
Recept nájdete na ďalšej strane: