Majsterka v pečení Jožka Zaukolcová vie urobiť dokonalé pagáče. Vďaka jej trikom to dokážete aj vy
Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko predstavila chutné pagáčiky.
Už odmalička bola veľmi úspešná v tom, čo ju najviac bavilo - v pečení. Svoj odbor aj vyštudovala na strednej škole a následne vyhrávala medailu za medailou. „V tomto povolaní som sa našla a je to naozaj práca, ktorú robím celý život a neviem si predstaviť venovať sa inému povolaniu,“ povedala pre Plusku Jozefína Zaukolcová. Vďaka svojim bohatým znalostiam a skúsenostiam je jednou z porotkýň šou Pečie celé Slovensko.
Tipy Jozefíny Zaukolcovej
Svoje majstrovstvo odovzdáva aj študentom. „Pred kamerou som miernejšia. V škole na svojich študentov som prísnejšia, vyžadujem pozornosť a zodpovednosť. Som s nimi viac osobne a ten vzťah je iný,“ prezradila. Recepty a kuchárske podnety si zapisuje aj na papier a k širokej verejnosti sa dostávajú aj prostredníctvom kníh.
Jozefína ľavou-zadnou pripraví aj lahodné pagáče, pri ktorých pečení odporúča správne cesto poprekladať. Taktiež upozorňuje, aby sme nezabudli na potretie žĺtkom, ktoré zabezpečí, že pagáčiky budú zlatisté a lahodné. Ešte predtým, než sa pustíte do pečenia, nezanedbajte postup kysnutia a nevynechávajte tzv. zachladzovanie, aby cesto pekne vykyslo, píše RTVS.
Oškvarkové pagáče podľa Jožky Zaukolcovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: