Dobré noviny
Na ďalší deň chutí najlepšie. Henrieta Mičkovicová pozná recept na ten najšťavnatejší slivkový koláč
Simona Gálová
Simona Gálová

Na ďalší deň chutí najlepšie. Henrieta Mičkovicová pozná recept na ten najšťavnatejší slivkový koláč

Henrieta Mičkovicová / Ilustračná fotografia
Henrieta Mičkovicová / Ilustračná fotografia — Foto: TASR; Profimedia

Je fantastický, úžasný a ľudia ho milujú, prezradila herečka.

Hovorí, že je obrovskou gurmánkou, ktorá nevie žiť asketicky. Herečka Henrieta Mičkovicová si k vareniu a pečeniu hľadala cestu dlho, no s príchodom detí sa všetko zmenilo. Aj keď si dáva pozor na to, čo je, neznamená to, že vynecháva niektoré druhy potravín. Ako herečka priznala pre Unilabs, nie je vegetariánka, je múku aj sladké. „Chutí mi naozaj všetko, pokiaľ je to kvalitné,“ vysvetlila Henrieta. V šou Tajomstvo mojej kuchyne upiekla slivkový koláč, ktorý musíte vyskúšať. „Je fantastický, úžasný, ľudia ho milujú. A aj na druhý deň z chladničky je najlepší,“ vysvetlila herečka.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=127102409427234&set=pb.100063824255525.-2207520000&type=3

Mama jej kreslila ako krájať mäso

Obľúbená slovenská herečka pre SME priznala, že so sestrou ich v detstve kuchyňa vôbec nelákala a domáce práce boli tým najhorším trestom. Mama aj otec boli výbornými kuchármi, ktorí sa pretekali, kto bude variť, no Henrieta vášeň pre kuchyňu hľadala dlho. Variť začala, až keď ju k tomu prinútili životné okolnosti – vydala sa a čakala syna Dávida.

„Vtedy som totiž zistila, že sa už kuchyni nemôžem ďalej vyhýbať. Dodnes si pamätám, že ako prvý som varila kurací paprikáš,“ prezradila herečka. Mama jej musela nakresliť na papier, ako sa porciuje kura a potom jej neustále telefonovala, čo má robiť ďalej. Po troch hodinách bol paprikáš hotový a všetkým chutil. „Len ja som ho už od námahy takmer nevládala jesť,“ prezradila Henrieta, ktorá to s varením chcela vzdať, no jediná veta od jej mamy ju presvedčila, že má vytrvať.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo?fbid=563501885777231&set=pcb.563507625776657

Má rada aj sladké

„Povedala mi, že aj keď ma domáce povinnosti otravujú, nech si uvedomím, že príprava jedla je jediná kreatívna činnosť, ktorú môžem doma robiť. A na to ma dostala,“ spomínala pre SME. Dnes varí Henrieta Mičkovicová všetko – klasické jedlá ako sviečkovú, ale vo svojom repertoári má recepty na rýchle, zdravé a dobré jedlá a nebojí sa ani pečenia.

„Áno, žiaľ, mám rada aj sladké. Myslím, že treba jesť s rozumom, vyvážene. Aby sme nemali zdravotné problémy,“ vysvetlila v rozhovore pre Báječnú ženu umelkyňa, ktorá jeden zo svojich sladkých receptov predviedla aj v šou Tajomstvo mojej kuchyne. Jej recept na šťavnatý slivkový koláč zvládnu aj začiatočníci.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Foto: Profimedia

Na šťavnatý slivkový koláč s makom budete potrebovať:

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…