Čo treba robiť v polovici pečenia? Výrobcovia hranoliek vyriešili odvekú dilemu pri ich príprave
Výrobcovia mrazených jedál jasne vysvetlili návod na prípravu hranoliek.
Hranolčeky alebo mrazené jedlá, ktoré pripravujeme v rúre, môžu byť niekedy výzvou. Návody na ich prípravu niekedy nie sú napísané úplne jasne a preto z nich môže vyvstávať množstvo otázok. Najväčšiu pozornosť si získala veta v návode na prípravu hranoliek, ktorá hovorí, že by sme mali hranolčeky „v polovici pečenia otočiť“. Mnohí ľudia práve tejto vete nerozumejú.
Celý plech alebo len jedlo?
Túto časť návodu spomenula vo svojom videu Bea a celkovo ním zaujala viac ako 5 miliónov ľudí. Sama postupovala pri príprave hranoliek tak, že každú jednu postupne na plechu otáčala. V komentároch sa miešali rôzne názory - niektorí sa tomuto kroku vyhli vďaka fritéze, niektorí hranolky obracajú naberačkou, iní si návod ani nečítali. A ďalší sa zamysleli nad tým, či by sme v skutočnosti nemali otáčať celý plech, nielen jedlo na ňom.
K tomuto problému sa pre The Mirror vyjadrili aj výrobcovia mrazených jedál BirdsEye a mrazených zemiakových produktov McCain. Obaja sa zhodli na tom, že existuje len jeden spôsob, ako zaistiť, aby boli obe strany jedál dobre opečené a rovnako chrumkavé.
Jedna či dve možnosti?
Článok pokračuje na ďalšej strane: