Čo treba robiť v polovici pečenia? Výrobcovia hranoliek vyriešili odvekú dilemu pri ich príprave
Výrobcovia mrazených jedál jasne vysvetlili návod na prípravu hranoliek.
Jedna či dve možnosti?
Portál Unilad uvádza, že by sme nemali otáčať jedlo, ale celý plech. Tento krok odôvodňuje tým, že každá rúra je iná, čo znamená aj iné prúdenie tepla. Zväčša, ak nemáme drahú rúru, teplo sa nemusí rozložiť rovnomerne a preto sa hranolčeky opečú zväčša len na jednej strane. V tom prípade je istotne potrebné otočiť plech, aby sa ku každej hranolke dostal dostatok tepla.
Na druhej strane výrobcovia hranoliek tvrdia, že krok, ktorý v návode opísali, je jednoznačný. „Keď odporúčame ‚otočiť v polovici prípravy‘, znamená to, že otočíte jedlo,“ vyjadrili sa výrobcovia BirdsEye. To znamená, že ak otočíte plech, nemusí to byť dostatočné. Ak však pretočíte jedlo na ňom, podľa výrobcov by to malo úplne stačiť na to, aby ste dostali dokonalý výsledok. Je už na vás či si zvolíte len jeden z postupov, alebo skombinujete oba.