Raz ju vyskúšate a inú si už neurobíte. Za skvelú pizzu šéfkuchára Paulusa vás budú doma milovať
V rodine šéfkuchára sa stala hitom aj na detských oslavách.
Už odmalička vedel, že sa chce vo varení či pečení zlepšovať a stať sa tým najlepším. Roman Paulus túžbu stať sa šéfkuchárom neopustil odvtedy, čo si s mamou a babičkou pripravoval jedlo. Zároveň rád čítal príbehy kuchárov v zahraničí a sám už počas študovania kuchárskeho učilišťa praxoval v zahraničí.
Na oslavách je hitom
Pôsobil v Londýne, v Ríme či v Bruseli a napriek tomu že ochutnal množstvo zahraničných kuchýň, podľa Českého rozhlasu má najradšej práve taliansku kuchyňu, ktorej neoddeliteľnou súčasťou je obľúbená pizza. Tú si Roman najradšej pripravuje doma a recept na ňu považuje za „ďalší z rýchlych tipov na skvelú večeru, za ktorú vás budú doma milovať“.
Sám priznal, že ju pripravuje veľmi často a je u nich bezkonkurenčne najlepšou večerou. „Určite vyskúšajte a kupovanú mrazenú [pizzu] už nikdy nekúpite. To vám môžem zaručiť,“ píše Roman Paulus. Aj keď je domáca pizza jednoduchá na prípravu, keď ju šéfkuchár pripraví na detskú oslavu, „všetci mu trhajú ruky, aby si dali kúsok“.
Domáca pizza šéfkuchára Paulusa:
Recept nájdete na ďalšej strane.