Recept objavila jej mama v rakúskom údolí. Knedlíky Katky Jakeš si vychutnáte aj so slovenskými marhuľami
Výsledok jednoduchého receptu je veľmi chutný.
Svojím tancom ohúrila divákov relácie Let's Dance a okrem toho je aj mamičkou na plný úväzok. Bývalá tanečníčka Katka Jakeš sa popritom stíha venovať aj tvorbe obsahu na sociálne siete, v rámci ktorého zdieľa rôzne chutné recepty. „Snažím sa jesť zdravo, z kvalitných potravín. Na potravinách naozaj nešetríme,“ povedala pre Menučka.
Manžel ju niekedy nepustí do kuchyne
Varí často a príprave jedál sa venuje rada. Niekedy ju však v kuchyni nahradí niekto iný. „Manžel je naozaj unikátny kuchár, veľakrát sa stane, že ma do kuchyne nepustí. Práve on zmenil môj vzťah k jedlu zo stravovania na zážitok,“ prezradila ďalej. Stravu pripravuje doma najmä z toho dôvodu, že vie, „čo jedia a v akej kvalite,“ uviedla pre TVnoviny.
Niektoré recepty má od svojej mamy, ktorá ju niekedy prekvapí aj špecialitou zo zahraničia. Aj recept na marhuľové knedlíky má „ako inak od mojej maminy, ktorá sa inšpirovala na nedávnej dovolenke v Rakúsku,“ píše v príspevku na Instagrame. „Originál sa to volá ,marillenknödel’ a recept pochádza marhuľového údolia vo Wachau. Obyvatelia regiónu Wachau sú obzvlášť pyšní na „svoje“ marhule,“ pokračuje ďalej.
Dokonca v roku 1996 Európska Únia vyhlásila „wachauskú kvalitnú marhuľu“ za medzinárodne chránený názov. Chutné knedle si však nepripravíte len z týchto marhúľ, ale aj z tých našich, slovenských. „My sme si tie naše pripravili zo slovenských a boli tiež extrém,“ potvrdzuje Katka.
Marhuľové knedlíky Katky Jakeš
Recept pokračuje na ďalšej strane: