Keď mama sľúbila sviečkovú, utekal domov rýchlejšie. Jánovi Volkovi zo všetkých dobrôt ulahodila najviac
Sviečkovú obľubuje pre vyváženú chuť mäsa v nej.
Kedysi hrával futbal, no najviac mu učarovala atletika. Šprintér Ján Volko sa v roku 2019 stal halovým majstrom Európy, no ešte predtým v roku 2017 prekonal slovenský rekord v behu na 60 metrov. Jeho kariéra si vyžaduje zdravý životný štýl, preto si veľký pozor dáva aj na stravovanie.
Nezdravému sa vyhýba
„Strava je dôležitá súčasť života vrcholového športovca,“ píše Ján Volko na svojom Instagrame. Považuje ju za jeden z detailov, ktoré môžu človeka posunúť. „Snažím sa všeobecne vyhýbať príliš nezdravým veciam, no na nič konkrétne sa [s trénerkou] nezameriavame,“ prezradil Denníku N. Okrem toho sa však špecificky neobmedzuje.
Rád si zaspomína na detstvo aj vďaka chutnej sviečkovej, ktorú mu robievala mama. „Keď som bol malý chlapec, domov som utekal najrýchlejšie, keď mamina sľúbila na večeru sviečkovú,“ priznal pre Plusku. „Toto hovädzie mäso na šťave mi svojou vyváženou chuťou ulahodilo najviac zo všetkých dobrôt,“ dodáva.
Sviečková podľa mamy Jána Volka:
Recept pokračuje na ďalšej strane: