Nebezpečenstvo si vôbec nemusíte všimnúť. Pri hotelových raňajkách sa týmto piatim veciam radšej vyhnite
To, že s jedlom niečo nie je v poriadku, nemusíte cítiť hneď pri jeho konzumácii.
3. Vyhnite sa zle umytému ovociu a zelenine
Neumyté kôrky melónov, špinavý šalát či kapusta. Všetky povrchy tejto zeleniny vedia na seba nazbierať množstvo nečistôt, ktoré sa v ojedinelých prípadoch môžu dostať aj do ich vnútornej časti alebo kontaminovať jedlo naokolo. Vhodné je vyhnúť sa tiež surovým klíčkom, ktoré sa pestujú v teplých a vlhkých podmienkach.
2. Vyhnite sa čomukoľvek zdieľanému
Iste, tácka s ovocím môže vyzerať lákavo – kým si nevšimnete, že pri nej nie je žiaden servírovací riad a ľudia sa jej dotýkajú holými rukami. Ak si neumyli ruky po použití toalety, kašlali alebo smrkali, mohli tým kontaminovať aj jedlo na podnose. To, že máte čisté ruky, by však malo byť samozrejmé aj pri používaní servírovacieho riadu.
1. Zamerajte sa na balené potraviny
Balené muffiny, jogurty, cereálie, nenakrájané ovocie či omelety na objednávku sú počas hotelových raňajok najistejšou voľbou. Je pri nich zaručené, že sa ich nikto nechytal a menej pravdepodobné, že by sa váš žalúdok po ich skonzumovaní zháčil.