Rakúske deti ho vedia pripraviť už na ZŠ. Cisársky dezert pripravuje Adriana Poláková svojim zákazníkom
![Známa moderátorka pri pečení relaxuje. / Lahodné trhance.](https://www.dobrenoviny.sk/images/article/217458/960/540/1718887098.jpg)
Šikovná moderátorka pri pečení oddychuje.
Už v trinástich rokoch si zamilovala pečenie a doteraz je pre ňu relaxom, aj keď je unavená. Adriana Poláková sa nemotala roky len v kuchyni Telerána, ale s radosťou aj v tej svojej. Okrem toho svoje dobroty pripravuje aj v kaštieli, kde ich servíruje svojím hosťom. Pôsobí taktiež na sociálnych sieťach, kde sa rada delí o recepty.
„Viem, že ma sledujú ľudia z celého Slovenska aj zo zahraničia, ktorí na pečenie každý týždeň čakajú a tešia sa naň. [...] Milujem vysvetľovať a bavilo by ma byť učiteľkou. Spoločné pečenie je práve o vysvetľovaní a ukazovaní, preto ma to baví,“ povedala pre Forbes. Teraz každé ráno vstáva o piatej, chová sliepky a pripravuje chutné jedlá.
„Cisársky trhanec vedia pripraviť tunajšie deti už na základnej škole,“ povedala pre Plusku známa moderátorka. Dezert vznikol ako rýchla pochúťka pre Františka Jozefa I., keď jeho dvorný kuchár rýchlo zmiešal bežne dostupné suroviny. Pridal cukor a napokon vznikla obľúbená pochúťka.
Cisársky trhanec Adriany Polákovej
Recept pokračuje na ďalšej strane: