Tri tajomstvá ryže: Dokedy ju môžete jesť z chladničky, dokedy z mrazničky a na čo dať pozor pri zohrievaní
Jej opätovným zohrievaním sa kvalita jedla znižuje.
Najdôležitejšie je, či už používate mikrovlnnú rúru, varnú dosku alebo rúru, aby ste zvyšky vždy zohrievali minimálne na 73 stupňov. Môžete na ňu tiež nakvapkať trochu vody, aby nevyschla. Ak ryžu rozmrazujete, buď ju vložíte do chladničky, aby sa rozmrazila cez noc, alebo tak urobte pomocou mikrovlnnej rúry. Nikdy ju však nenechávajte stáť na kuchynskej linke.
Kvalita jedla sa znižuje zakaždým, keď sa ohrieva, preto spracúvajte len také množstvo, ktoré aj zjete. Zvyšky tohto jedla je bezpečné konzumovať tak štyri až šesť dní, ak je skladované v chladničke, v mrazničke podľa portálu vydrží aj pol roka. V prípade opätovne zohriatej ryže by mala byť konzumácia bezproblémová aj po troch dňoch skladovania v chladničke.