Do zapečených penne pridal niečo, bez čoho by neprežil. Braňo Deák prezradil recept na skvelé cestoviny
![Herec Branislav Deák nemá problém postaviť sa za sporák. / Ilustračný obrázok.](https://www.dobrenoviny.sk/images/article/217606/960/540/1719839066.jpg)
Hneď po domácej kuchyni najviac obľubuje práve tú taliansku.
Nepovažuje sa za gurmána, ale skôr pôžitkára, ktorý pristupuje k jedlu bez predsudkov. Herec Branislav Deák otvorene priznáva, že ho varenie baví a nemá sa problém postaviť pred sporák. Rád pripravuje rôzne cestoviny, šaláty ale aj dobré mäso. Vo svojej knihe Chute a vône života však priznal, že keď bol malý, do jedla ho museli vždy naháňať.
Má zbierku, o ktorú sa chce podeliť
Postupne si však hľadal k jedlu svoju cestu a začal si ho vychutnávať. Variť začal už na základnej škole a dovtedy ho rozmaznávala mamička či babička, ktorá bola aj kuchárkou. Postupne sa z neho stal zapálený kuchár „s rozširujúcou sa zbierkou skvelých receptov, o ktoré je pripravený sa podeliť,“ako napísal vo svojej knihe.
Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/Brano.Deak.oficialny.fanklub/posts/828752159008125:828752159008125?locale=sk_SK
V kuchyni má aj svoje obľúbené jedlá. „Keď ide o jedlo, Taliansko je pre mňa absolútne naj, samozrejme, hneď po domácej kuchyni, ktorú dôverne poznám,“ uviedol. Priznal zároveň, že zbožňuje cestoviny na každý spôsob a tiež, že „bez mäsa by neprežil ani deň“. V recepte na skvelé zapekané penne sa, okrem iných, spájajú presne tieto dve ingrediencie.
Zapečené penne Braňa Deáka:
Recept pokračuje na ďalšej strane: