Pridáte do nej to, čo máte najradšej. Ľahká focaccia Evy Mázikovej nezaťaží žalúdok ani počas teplých dní
Pečenie vám zaberie približne pol hodinu.
Focaccia podľa Evy Mázikovej
Ingrediencie:
500 g hladkej múky,
21 g droždia,
štipka cukru,
300 ml vlažnej vody,
10 g soli,
1 PL olivového oleja,
hrubozrnná soľ na posypanie,
olivy,
cesnak,
paradajky na obloženie,
olivový olej.
Postup:
Z droždia, vody a cukru si pripravíme kvások. Múku zmiešame so soľou a olivovým olejom, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Necháme ho prikryté kysnúť približne hodinku. Po vykysnutí cesto roztiahneme na plech s olejom, prstami vytvoríme jemné jamky, do ktorých môžeme pridať olivy, cesnak alebo paradajky, prípadne iné suroviny podľa chuti. Posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme pri teplote 180 °C približne 35 minút dozlatista.
[avizo=https://www.dobrenoviny.sk/c/209401/energicka-eva-mazikova-prezradila-svoj-trik-na-neprajnikov-zlej-nalade-dava-priestor-maximalne-tri-dni|Neprajníci ju vedia zarmútiť, no bojuje s nimi po svojom. Eva Máziková prezradila tajný trik na hejterov]