Chutná, ale krehká. Pochúťka slovenských majstrov mäsiarov zabodovala vo svete a porazila aj české špeciality
Tradičná slovenská pochúťka zabodovala v obrovskej konkurencii.
30. Spišské párky
„Podľa tradičnej receptúry sa vyrábajú zo zmesi čerstvého hovädzieho mäsa, čerstvého bravčového mäsa, bravčovej kože a korenia, ako je sladká a pálivá paprika, ktoré dodávajú klobáse jej ružovo-červenú farbu," opisuje tradičné Spišské párky Taste Atlas s tým, že hotový výrobok sa zavesí v udiarni na sušenie a údenie, a preto má jedinečnú vôňu a chuť.
„Pred konzumáciou je dôležité klobásu uvariť, pričom treba pamätať na to, že voda nesmie prejsť varom, pretože by praskol prírodný obal," dodáva portál. V hodnotení získali 4 hviezdičky a umiestnili sa na 30. mieste.
V rebríčku sa však objavili aj naši susedia. Na 86. priečke sa umiestnila česká Jaternica, ktorá získala 3,5 hviezdičiek či Česká krvavá klobása, sa umiestnila na 89. mieste s hodnotením 3,3 hviezdičky.