Recept na originálne tiramisu
Ingrediencie
- 6 žĺtkov
- 250 gramov kryštálového cukru
- 500 gramov mascarpone
- Zhruba 36 piškót
- Zhruba 500 ml kávy
- Kakao
Postup
Pripravte si dobré espresso a nechajte ho vychladnúť. Nepoužívajte instantnú kávu, recept potrebuje dobré, nesladené a silné espresso. Žĺtky spolu s cukrom šľaháme, kým nezískame svetlý a nadýchaný krém, do ktorého následné po troške pridávame syr mascarpone a všetko následne vymiešame do hladka.
Piškóty nakoniec namáčame do espressa tak, aby sa sušienka nerozpadla v káve, ale zároveň bola dostatočne „napitá“. Do misky následne servírujeme namáčané piškóty, prekladáme krémom a opakujeme, až kým sa nám neminú všetky ingrediencie. Nakoniec dezert bohato poprášime kvalitným kakaom.
[avizo=https://www.dobrenoviny.sk/c/215133/jeden-trik-a-cokoladova-babka-ostane-ultra-stavnata-toto-robi-henrieta-mickovicova-hned-po-jej-dopeceni|Základom je tradičný recept. Čokoládovej babke podľa Henriety Mičkovicovej odolá iba málokto]