Najviac mu chutil, keď si ho uvaril sám. Špeciálny guláš podľa Karla Gotta zvládne pripraviť každý
Karel Gott mal na guláš overený recept.
Ako uvádza portál iReceptář, balatonský guláš je v niečom podobný tradičnému českému gulášu s knedľou, akurát sa do neho počas varenia pridávajú zemiaky. Podľa receptu Karla Gotta ho zvládne pripraviť úplne každý.
Balatonský guláš podľa Karla Gotta:
600 g hovädzej sviečkovej
2 veľké cibule
300 g zemiakov
soľ
3 zelené papriky
3 paradajky
40 g masti
1 strúčik cesnaku
pol lyžičky sladkej mletej papriky
rasca na špičku noža
Postup:
1. Pripravíme si dostatočne veľký hrniec a pridáme doň masť. Počkáme, kým sa sadlo na sporáku úplne nerozpustí a následne na ňom dozlatista osmažíme dve veľké najemno nakrájané cibule.
2. Pridáme mäso nakrájané na malé kocky, osolíme ho a vo vlastnej šťave ho dusíme asi pol hodinu.
3. Následne do hrnca prilejeme asi 250 mililitrov vody, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, prelisovaný cesnak a dokoreníme rascou a sladkou paprikou.
4. Nakoniec pridáme čerstvú papriku pokrájanú na prúžky a čerstvé olúpané paradajky pokrájané na kolieska.
5. Prilejeme trochu vody a všetko spoločne dusíme, až kým nezmäknú zemiaky.