Patrí do našej kuchyne, tvrdí šéfkuchár Žídek. Rezňom veľkosti XXL dokázal, že môže byť delikatesou
Rezne môžete podávať s citrónom a obľúbeným zemiakovým šalátom.
„Rezeň patrí do našej kultúry aj kuchyne. A vždy bude. Dúfam, že sa to nikdy nezmení. Rezeň je, jednoducho, super záležitosť,“ ospevuje obľúbené jedlo Slovákov šéfkuchár Jaroslav Žídek, ktorý sa nebojí tvrdiť, že aj toto obyčajné jedlo môže byť delikatesou. V jeho príprave podľa neho excelujú aj slovenské staré mamy.
„Vo Viedni za rezne udeľujú svetové ocenenia. Nemyslím si, že babička, ktorá vypráža rezne poctivo na masle alebo masti, to robí horšie,“ tvrdí pre Aktuality. Rezeň teda nemusí byť len kulinárskou špecialitou, aj doma si ho môžete pripraviť tak, akoby ho smažil michelinský šéfkuchár.
Na jednu vec si však pri jeho obaľovaní do trojobalu dajte pozor.