Sú chutnejšie ako z kúpaliska. Vylepšené langoše od porotkyne Petry Tóthovej netreba ani vaľkať
Vyskúšajte experimentálne, no neuveriteľne lahodné a nadýchané langoše.
Napriek tomu, že vyštudovala až tri vysoké školy, venuje sa cukrárstvu. Kedysi precestovala tisícky kilometrov na palube lietadla ako letuška, no okrem toho spoznávala aj mnohé svetové kuchyne a získavala drahocenné skúsenosti. Petra Tóthová, porotkyňa z relácie Pečie celé Slovensko, svoju vášeň dlhé roky rozvíjala a teraz získané vedomosti odovzdáva v kurzoch varenia či kuchárskych knihách.
Štipka vedy
Stavia na pevných základoch a tvorí nové kombinácie. Sama tvrdí, že pri pečení a experimentovaní je potrebná aj štipka vedy. „Vďaka chémii môžete napríklad získať nové textúry do koláčov a dezertov, môžete vytvoriť chuť jedla upečeného na dreve,“ hovorí v rozhovore pre denník SME. Vždy preto recepty nejakým spôsobom upravuje, aby boli čo najchutnejšie.
„Moje cukrárske ‚ja‘ mi velí zasahovať takmer do všetkých receptov. Snažím sa všetko vylepšiť, alebo aspoň trošku zmeniť, ale s mierou,“ tvrdí v rozhovore pre HNonline. Podobne upravila aj recept na langoše, ktoré si môžete vychutnať v oveľa lahodnejšom prevedení. „Ja ich rada robievam malé a bucľaté. Jednoduché a bez vaľkania. Čo najmenej práce,“ píše Petra.