Robí ho už roky a všetkým veľmi chutí. Kapustové kura podľa Aleny Heribanovej zasýti celú rodinu
Ako príloha sa k nemu najviac hodia varené zemiaky.
Varí často, rada a byť v kuchyni je pre ňu radosťou. „Varenie má v rodine tradíciu, skvele varila babička, maminka a ja sa veľa učím aj od mojich dievčat. A navyše varenie pre milovaných je aj venovanie kúska srdiečka priamo do taniera,“ hovorí pre Varechu moderátorka Alena Heribanová.
O jedle nepremýšľa
Roky sa riadi zásadou neplytvať a doma najradšej pripravuje jedlá, ktoré v reštauráciách neponúkajú. V prímorských krajinách si pochutí na rybách, obľubuje taliansku kuchyňu, no najväčšou srdcovkou pre ňu vždy boli jedlá od babičky.
„To nebolo nebo v papuľke, ale raj na zemi. Jej lokše s makom a so slivkovým lekvárom a domáci bylinkový čaj s medom,“ spomína známa moderátorka. V jedení sa dodnes nemusí obmedzovať, no všetko robí s mierou, primerane veku, pohybu a o jedle rozmýšľa iba vtedy, keď ho má pred sebou.
K jedlám, ktoré najradšej chystá vo vlastnej kuchyni, patrí aj obľúbené kapustové kura. „Tento recept rada robím doma, robím ho už dlhé dlhé roky a všetkým veľmi chutí,“ odporúča známa moderátorka a pripája vlastný recept.