Nenájdete v ňom ani štipku múky. Cukor v koláči Adriany Kemkovej môžete nahradiť skvelou ingredienciou
Jednoduchý, zdravý a rýchly ovocný koláč vás osvieži v horúcich letných dňoch.
Napísala knihu plnú jednoduchých bezlepkových receptov a na svojom Instagrame sa delí o množstvo chutných a zdravých receptov. Adriana Kemková je v kuchyni ako doma, všeličo uvarí i napečie. Experimentovať za sporákom začala, keď jej diagnostikovali celiakiu.
„Hľadala som inšpirácie u zahraničných foodblogerov a recepty som si prispôsobovala podľa svojej diéty a toho, čo bolo u nás v obchodoch dostupné,“ vysvetľuje pre Akčné mamy. Jej známych postupne čoraz viac prekvapovalo, že jej pochúťky neobsahujú lepok, biely cukor či živočíšne výrobky.
Aj recept na ovocný bezlepkový koláč je jednoduchý a jeho príprava pred vložením do rúry vám potrvá len 10 minút. Adriana do koláčov obľubuje múku z blanšírovaných mandlí pomletých na jemno, no vy si ju môžete nahradiť „obyčajnými mandľami, ktoré doma najemno zomeliete,“ ako uvádza pre Plusku.
Koláč Adriana po dokončení neposype cukrom, ale sušeným kokosovým mliekom. „Vyzerá ako práškový cukor, no na rozdiel od neho sa na koláčoch netopí a je zdravé. Zoženiete ho v lepších potravinách a bio obchodoch,“ opisuje.