Mám jednu vec, ktorej sa v reštaurácii či bare nikdy nedotknem, varuje hygienička. Mnohí ju však obľubujú
S obľúbenou ingredienciou prichádza nebezpečenstvo.
Reštaurácie či bary sú hygienicky nezávadnými miestami, aj keď sa mnohé tak chcú tváriť. Dokážeme v nich natrafiť na veci, od ktorých aj odborníci dávajú ruky preč. Poukazuje na to aj skúsená zdravotníčka a hygienička Vicky Derosaová, ktorá fanúšikov na sociálnych sieťach upozornila na vec, ktorej by sa nikdy nedotkla. Javí sa pritom ako bežná súčasť ponuky v podnikoch.
Ak si to sama neumyjem a nenakrájam
„Ako zdravotník a niekto, kto sa štúdiom zdravia zaoberá vyše štyridsať rokov, mám jednu vec, ktorej sa v reštaurácii nikdy nedotknem,“ povedala na začiatku videa, ktoré si pozrelo už viac ako 78 000 ľudí. „V reštaurácii ani v bare. Nikde, ak som si ho sama nekúpila, neumyla a nenakrájala,“ dodala a odhalila, že hovorí o citrusoch.
„Nedávajte si ich. Citróny, limetky, pomaranče, jednoducho žiadne citrusy! Ide o jednu z najšpinavších skupín ovocia, majú na sebe toľko toxínov,“ doplnila Vicky s tým, že výnimkou nie sú ani organické citrusy. To podľa jej slov často nemá vplyv na hladinu škodlivín na šupke a navyše je skeptická voči tomu, či reštaurácie skutočne nakupujú organické suroviny.