Ochutiť ho môžete aj neobvyklou ingredienciou. Ku kuraťu pripravuje Jiřina Bohdalová domáce halušky
Prílohu si zvoľte podľa vlastnej preferencie.
Je obľúbenou českou herečkou, no vydala už aj niekoľko kuchárskych kníh. Jiřina Bohdalová sa netají tým, že si na jedle rada pochutnáva a varenie je jej veľkým koníčkom. „Každé lačné hrdlo dobre varí. Kto nerád jedáva, ťažko môže pri sporáku tráviť hodiny,“ povedala herečka pre internetový magazín vlasta.cz. Vareniu ju podľa vlastných slov priučila mamička, ktorá bola, ako hovorí Jiřina, „geniálna omáčkarka“.
Jedla tlačenku pre psov
Jiřina najlepšie varí, keď je hladná, a jedlo si vždy rada i vychutná. V určitom období svojho života mala totiž možnosti pochutnať si na niečom dobrom veľmi obmedzené. Keď jej v 50. rokoch zatkli otca, nezostávali jej peniaze nazvyš a musela sa uchýliť aj k netradičným pokrmom. „Vtedy boli dve čierne tlačenky – jedna lacnejšia pre psov, druhá pre ľudí. Tak ja som so žemľou jedla tú pre psy,“ priznala v relácii Host Radiožurnálu.
Toto obdobie napokon zvládla, vyštudovala herectvo a stala sa tvárou mnohých filmov a divadelných hier a aby toho nebolo málo, diváci môžu v súčasnosti vidieť aj v relácii Českej televízie Hobby naší doby, v ktorej sa venuje pre zmenu vareniu. V televíznej kuchyni pripravila i kura, ku ktorému rada servíruje domáce halušky. Vy si však môžete zvoliť akúkoľvek inú prílohu.