Gruzínsku mružnicu robí podľa maminho receptu. Marián Lechan vykúzli celé menu aj z minima ingrediencií
Čas strávený v kuchyni si naozaj užíva.
„Variť ma naučil život a základy mi dala moja mama. Zhodou okolností aj tento recept je pôvodne od nej,“ hrdo vyhlásil Marián Lechan pre SME a dodal, že najradšej jedáva presne to, čo aj s obľubou sám pripravuje. Známy redaktor sa dokonca pýši tým, že aj keď majú doma prázdnu chladničku, dokáže nakŕmiť celú rodinu.
Najradšej má kuchyne, v ktorých sa nešetrí koreninami a netradičnými kombináciami mäsa s ovocím, vie oceniť aj škandinávske jedlá a jeho spokojné dni dotvára dezert či lahodná káva. Varenie je pre skúseného reportéra forma oddychu a pri sporáku stojí vždy, keď môže.
Napriek tomu, že rád experimentuje, nos často strká aj do starých kuchárskych kníh a inšpiruje sa receptami, overenými časom. Podobne je to aj s gruzínskou mružnicou, ktorú zvykla variť Mariánova mama.