Základom je dobre ich narezať. Miriam Kalisová vie, ako pripraviť kurča s dokonale chrumkavou kožkou
Pri tomto recepte si možno zašpiníte ruky, no výsledok stojí za to.
Grilované kura robila naposledy veľmi dávno. Doma aj tak všetkým najviac chutia stehná alebo krídelká, preto pripravuje len tie. Postup Miriam Kalisovej sa však môže trochu odlišovať od tých ostatných. Dáva si totiž záležať na jednej veci a tvrdí, že má osvedčený spôsob na dokonalo chrumkavú kožku.
Čo je základom?
„Základ je podľa mňa dobre narezať stehná na začiatku okolo kosti, budete tak mať oveľa väčšiu plochu ochuteného a pekne pripečeného mäska,“ vysvetľuje moderátorka na sociálnej sieti. Tam svojich fanúšikov pravidelne inšpiruje novými receptami a jej tipy pravidelne oceňujú stovky ľudí.
Kúzlo dokonale chrumkavého kuraťa spočíva v trpezlivosti. Jeho príprava pritom nezaberie priveľa času, dôležitejšie je to, čo sa deje, kým sa pečie. Práve vďaka tomu je koža kuraťa na konci celého procesu kvalitne prepečená a chutná.