Kardiológ odhalil, ktorým ôsmim potravinám sa vyhýba aj on sám. Srdce je najslabším orgánom Slovákov
Žiadna potravina sama o sebe nezabíja, no niektoré naše srdce oslabujú a pomaly ničia.
7. Veľa soli
V západnom svete podľa kardiológa neexistuje človek, ktorý by nemal vo svojej strave príliš veľa soli. „Pridaná soľ sa skrýva v produktoch, o ktorých si to možno ani neuvedomujeme - cereálie, zavárané uhorky alebo korenie na kuracie prsia,“ vymenoval Freeman, ktorý upozorňuje, aby ľudia čítali etikety a uvedomovali si, koľko sodíka denne príjmu. K životu podľa neho soľ nutne potrebujeme, ale vysoký obsah sodíka v strave zvyšuje krvný tlak.
8. Kokosový olej
Kokosový olej u nás nemá až takú zlú povesť, ale má viac nasýtených tukov ako bravčová masť. „Pôsobí skvelé lokálne ako úžasný hydratačný prostriedok na vlasy a pokožku, ale nejedol by som ho príliš veľa,“ odkázal na záver kardiológ.