Parížskym rožkom neodolá. Porotkyňa Petra Tóthová prezradila jeden zo svojich najobľúbenejších receptov
Petra má rada klasiku, ale nebojí sa ani experimentovať.
Odmalička mala rada sladké a keď začala cestovať a objavovala rôznorodé chute, vône aj dezerty, povedala si, že práve toto bude jej poslaním. Cesta cukrárky a porotkyne v šou Pečie celé Slovensko Petry Tóthovej sa začala asi pred 20 rokmi v Južnej Amerike.
Miluje ich
„Bola som na dovolenke vo Venezuele a tam som ochutnala úžasný marakujový tart. Povedala som si, že niečo také úžasné a lahodné chcem vedieť robiť,“ spomínala pri krste svojej kuchárskej knihy a dodala, že v tom období na Slovensku nikto netušil, čo tart vôbec je.
Svoje túžby zobrala vážne, učila sa od anglickej cukrárky Peggy Porschen a sladkú gastronómiu študovala aj v Peru a Spojených arabských emirátoch. Dnes sa špecializuje na zdobenie tort, ktoré by sa svojim vzhľadom ľahko dali zaradiť k umeniu.
Vo svojej kuchárskej knihe kombinuje tradičné recepty s cukrárskymi špecialitami a jednou z pochúťok, ktoré nemohla vynechať, sú aj známe parížske rožky. „Milujem parížske rožteky,“ priznáva známa porotkyňa, ktorá sa podelila aj o skvelý recept.