Dobré noviny
Parížskym rožkom neodolá. Porotkyňa Petra Tóthová prezradila jeden zo svojich najobľúbenejších receptov
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Parížskym rožkom neodolá. Porotkyňa Petra Tóthová prezradila jeden zo svojich najobľúbenejších receptov

Petra Tóthová / Ilustračné foto
Petra Tóthová / Ilustračné foto — Foto: Instagram P. T.

Petra má rada klasiku, ale nebojí sa ani experimentovať.

Parížske rožky podľa Petry Tóthovej:

Ingrediencie:

Na korpus

  • 60 g bielok
  • 150 g vlašských orechov
  • 150 g cukru krupica
  • ½ ČL soli

Na krém

  • 125 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 20 g kakaa
  • 50 g cukor
  • 50 g maslo
  • 100 g horkej čokolády 54%

Na dokončenie

  • 250 g horkej čokolády
  • 35 g kakaového masla
Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/PetraTothovaofficial/videos/982077292864135/

Postup:

1. Korpus pripravíme tak, že nad parou vyšľaháme bielky so soľou a cukrom a došľaháme ho mimo ohňa do pevných špičiek. Na záver pridáme mleté vlašské orechy.

2. Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie, rohlíky v tvare písmena C o veľkosti 7 krát 3 centimetre.

3. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov zhruba 10 až 15 minút a necháme vychladnúť.

4. Na prípravu krému privedieme do varu smotanu s kakaom, cukrom a maslom a zalejeme čokoládu. Premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

5. Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme zakryté zachladiť.

6. Parížsku šľahačku vyšľaháme do tuha. Nanášame ju okrúhlou špičkou vertikálnymi kruhovými pohybmi po celej dĺžke rožka. Necháme zachladiť.

7. Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, necháme trochu vychladiť.

8. Ponoríme rožtek do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku.

9. Vychladíme v chladničke.

Dobrú chuť!

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…