Postupne sa naučil vychutnávať si jedlo. Braňo Deák ponúka recept na skvelú tekvicovú polievku
Recepty na jedlá, ktoré mám rád a ktoré si viem pripraviť, nie sú ťažké, sú jednoduché, hovorí známy herec.
Keď sa ho ľudia pýtajú, či je gurmánom, nevie, čo má na to odpovedať. Herec Braňo Deák je skôr pôžitkár. „Taký gurmán si nemôže len tak skočiť na zmrzlinu do fastfoodu, kúpiť si čerstvú tresku s dvomi chrumkavými bielymi rožkami alebo si na raňajky urobiť praženicu,“ píše vo svojej knihe Chute a vône života známy herec, podľa ktorého si pôžitkár môže dovoliť k jedlu pristupovať bez predsudkov.
Čo rád pripravuje?
Takýto prístup pritom nemal odmalička. Kým bol ešte chlapec, na hlad nemal čas a tak mu počas hry mama len rýchlo natlačila chlieb so šunkou do úst. Postupne však zistil, čo znamená naozaj si vychutnávať jedlo.
„Čo sa týka varenia, rád pripravujem rôzne cestoviny, šaláty a, samozrejme, to mäso. V knihe sú recepty na jedlá, ktoré mám rád a ktoré si viem pripraviť. Nie sú ťažké, sú jednoduché,“ vysvetlil herec pre SME a do svojej spomienkovej knihy o jedle a ľuďoch, ktorých má rád, zakomponoval aj recept na výbornú tekvicovú polievku.