Pre priateľov ho robí trochu netradične. Pri pečení mletého bôčika Bolka Polívku sa neoplatí ponáhľať
Tajomstvo spočíva v tom, ako veľmi si dáte záležať na jeho príprave.
Ešte v čase, keď prevádzkoval vlastnú reštauráciu, skromne tvrdil, že nie je žiaden profesionál, no plnil si svoj dlhoročný sen. Nezameniteľný Bolek Polívka sa okrem iného považuje aj za odborníka na halušky a kyselicu a dlho sa pýšil vlastným podnikom, ktorého kuchyňa zvládala denne vydať aj 500 jedál.
Pečie ho priateľom
„Tu sa len neje, my tu hlavne popíjame, to je účel krčmy,“ pripomenul pred rokmi portálu Vaření.cz obľúbený herec, ktorému veľmi záležalo na tom, aby sa na jeho farme ľudia cítili dobre, užili si kúsok prírody a aj trochu zábavy.
„To by sa mi páčilo. A k tomu samozrejme patrí aj dobrá kuchyňa, po ktorej prahneme a o ktorú sa snažíme,“ napísal v knihe s názvom „Kuchařka Valašského království aneb Polívka je grunt“ k jednému zo svojich obľúbených receptov.
Netradičnú verziu mletého bôčika vraj najradšej pripravuje svojim priateľom a k hotovému mäsu nezabudne naservírovať ani poriadny peceň chleba, čerstvé pečivo či dobrý zeleninový šalát. Po dopečení mäsa však zbystrite pozornosť. Ponáhľať sa v tomto prípade neoplatí.