Nezabudnite nimi jemne potriasť. Krehké rakvičky obľúbených porotkýň sa dokonale rozplývajú na jazyku
Pri Jožkinom a Petrinom recepte sa vám zídu aj skúsenosti zo zdobenia parížskych rožtekov.
Cukrárčina je z veľkej časti o matematike a ten, kto sa na ňu hlási, by mal mať podľa Jožky Zaukolcovej v malíčku aspoň základy tejto vednej disciplíny. Inak by sa mu vážilo a meralo len veľmi ťažko. Druhá z obľúbených porotkýň, Petra Tóthová, zasa tvrdí, že dobrý cukrár má hneď v oku, či je recept napísaný správne.
Jedna je verná klasike, druhá experimentuje
Sama sa to vo svojich cukrárskych začiatkoch musela naučiť a aj keď spočiatku veľa ľudí nevedelo oceniť jej záľubu v netradičných a zvláštnych surovinách, postupne si dokázala v tomto odbore vybudovať pevné miesto.
„Som zvedavá a rada skúšam niečo nové, čo nepoznám, a sama sebe dokazujem, že to zvládnem,“ prezradila portálu HNonline.sk skúsená cukrárka, ktorej kolegyňa sa zasa rada pridržiava tradície. Pri sviatočnom pečive volí klasiku, dbá na to, aby sa v jej kuchyni neplytvalo a už pri jednom pohľade na temperovanú čokoládu vie, či je s ňou všetko v poriadku.
Obľúbené porotkyne cukrárskej šou v najnovšej epizóde svojim fanúšikom predviedli, ako si doma pripraviť krehké rakvičky s lahodou šľahačkou navrchu. Stačí podľa nich venovať pozornosť používaným formičkám, mať citlivé ruky a na konci si na svoje prídu aj tí, ktorí majú skúsenosť so šľahaním šľahačky do parížskych rožtekov.