Úspech sa ukrýva v lístkovom ceste. K slaným tyčinkám od Jožky Zaukolcovej sa najviac hodí unikátny dip
Samotný tvar tyčiniek spĺňa hneď niekoľko funkcií.
„Skvelý recept,“ ocenila Petra Tóthová svoju kolegyňu Jožku Zaukolcovú, ktorá súťažiacim v obľúbenej cukrárskej šou Pečie celé Slovensko predviedla, ako na prípravu chutných slaných tyčiniek. Potešia návštevu aj domácich, sú vhodné ako pochúťka k filmu a aj keď ich príprava nie je najjednoduchšia, určite stojí za to.
Na čo si dať pozor?
Recept pozostáva zo slaného a lístkového cesta, pričom počas práce s ním niektoré veci netreba podceniť. „Pri lístkovom ceste je veľmi dôležité samotné prekladanie a chladenie tak, aby sa tyčinky neskôr netrhali,“ upozorňuje skúsená cukrárka a dodáva, že aj samotný tvar tyčiniek má svoju funkciu.
Vďaka nemu sa dá na slanej pochúťke jednoducho rozlíšiť krehkosť lístkového cesta, pevnosť slaného cesta a posyp zo semiačok na povrchu zároveň dotvára ich prepracovaný vzhľad. Tyčinky Jožka odporúča pripravovať spolu s dipom z pečenej papriky, ktorý sa k nim podľa ostrieľanej odborníčky dokonale hodí.