Nasťa Kuzminová exkluzívne pre DN: Akú tajnú prísadu musí mať boršč?
Nasťa Kuzminová vymenila mamičkovské povinnosti za varenie pre onkologické deti. Pre Dobré noviny prezradila, akú tajnú prísadu musí mať boršč.
BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA 19. júna - Slovenská biatlonová reprezentantka Anastasia Kuzminová aj napriek tomu, že ju naplno zamestnávajú mamičkovské povinnosti a tréningy, myslí aj na iné deti. Ani tento rok nevynechala tradičné varenie boršču. Výťažok z benefície poputuje na detskú onkológiu Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici už po štvrtýkrát.
„Myšlienka vznikla pred pár rokmi pri posedení na Kolibe, kde som v menu márne hľadala môj obľúbený ruský boršč,“ prezradila Anastázia Kuzminová v rozhovore pre Dobré noviny. Majiteľovi vtedy skrsla v hlave myšlienka urobiť akciu s varením boršču pre verejnosť.
Návštevníci koliby počas nedeľného poobedia ohodnotili boršč na 1 050 eur. Deti okrem finančného daru pre Svetielko nádeje dostanú aj zásobu zdravých ovocných pokrmov Hamánek. „Atmosféra na podujatí je každým rokom lepšia a lepšia. Teší ma, keď vidím na jednom mieste známych, aj neznámych a najmä vtedy, keď im chutí,“ pokračuje Nasťa.
Boršč je jej kuchárskou špecialitou a čo je teda základom nezameniteľnej chuti polievky? „Základom je čerstvá cvikla a mojou tajnou prísadou je variť ho s láskou,“ dodáva s úsmevom.
Varenie boršču za účelom charitatívneho výťažku je zatiaľ jej vlastnou myšlienkou, rozhodne by však podporila aj akcie s inými športovcami.