Dajte ich do pohára s vodou aj do nátierok. Haprujúcu imunitu vám posilní týchto sedem potravín
Čo zaradiť do jedálnička, aby sme posilnili imunitu a lepšie tak odolali vírusom a baktériám?
3. Cesnak
Niekto ho miluje, iný zase veľmi nemusí. Pravdou však je, že cesnak obsahuje dôležitý minerál selén, ktorý má veľký vplyv na váš imunitný systém. Okrem toho zelenina obsahuje aj látku alicín, ktorá zvyšuje účinnosť selénu na posilnenie imunity. Je tiež prevenciou proti hnačkám, kvasinkovým infekciám či mykózam nôh.
Odporúčanie: Doprajte si cesnak v surovej podobe, využijete ho napríklad do tvarohových nátierok, šalátov alebo na ochutenie hrianok. Do teplých pokrmov ho pridávajte až tesne pred koncom, inak hrozí, že chuťovo zhorkne. Cesnak sa hodí tiež do polievok, cestovinových omáčok, zapekaných pokrmov, do gulášov, fašírok či pečeného mäsa.
Prečítajte si na ďalšej strane: