Dajte ich do pohára s vodou aj do nátierok. Haprujúcu imunitu vám posilní týchto sedem potravín
Čo zaradiť do jedálnička, aby sme posilnili imunitu a lepšie tak odolali vírusom a baktériám?
4. Poctivý vývar
Hovorí sa, že keď ste mali ťažkú noc a máte opicu, vždy zaberie poctivý mäsový vývar. Látky, ktoré sa uvoľnia z mäsa a kostí, najmä chondroitín, glukosamín sulfáty a zdravé tuky (vitamíny A, D, E a K), podporujú obranyschopnosť vášho tela. Bojujú proti zápalom a pôsobia upokojujúco na zažívanie.
Odporúčanie: V slovenských kuchárkach sú recepty na množstvo vývarov. Každý z nich je ale vhodný na niečo iné. Napríklad slepačí je osvedčený ako prvá pomoc proti nádche, prechladnutiu alebo ako životabudič po ťažkom fyzickom vypätí (pôrod, operácia, úraz). Hovädzí vývar sa zase hodí proti opici alebo žalúdočným neurózam. Vývar zo sladkovodných rýb poslúži pri laktačných problémoch. Zeleninový pôsobí komplexne a dodá telu veľké množstvo živín, vitamínov a minerálov, ktoré potrebuje. Dôležité je, aby sa polievka varila pomaly dve až tri hodiny. V opačnom prípade hrozí, že varom zahubíte dôležité živiny.
Prečítajte si na ďalšej strane: