Jedlá, ktoré nie sú najzdravšie, ale sú naše. Na aké slovenské špeciality nedajú dopustiť známe tváre?
Aj medzi celebritnými osobnosťami sa nájdu také, ktoré si vedia pochutnať na jedlách z našich končín.
4. Monika Hilmerová a Jaro Bekr
Herečka, ktorá aktuálne hviezdi v seriáli Dunaj, k vašim službám, je v kulinárskych veciach pevne prepojená so svojou širšou rodinou, konkrétne s rodičmi aj svokrovcami. Vďaka nim má napríklad aj na sviatky o tradičné slovenské dobroty postarané a na rodinnom stole majú aj väčší výber dobrôt. Čo sa týka varenia u nich doma, podľa Moniky to majú podelené.
„Čo sa týka trebárs Vianoc, každý rok robíme kapustnicu a vždy sa dohadujeme, či manžel alebo ja, keďže Jaro tiež rád varí, takže rada to na neho veľakrát nechám,“ spomenula s úsmevom v rozhovore pre Netky sympatická herečka. Zároveň dodala, že manžel má rád šošovicovú polievku na kyslo s hubami či rezeň s ryžou.
3. Fedor Frešo
Aj hudobník Fedor Frešo má rád klasické slovenské jedlá, ale ako sám vraví, u nich sa pripravuje už desiatky rokov špeciálny druh rakúsko-uhorských zákuskov po jeho babke. „Máme radi tiež šaláty, ale aj pečenú hus,“ vymenoval pre Netkylen niekoľko tradičných jedál, ktoré zvykne jedávať doma s rodinou. Nedá dopustiť tiež na divokého zajaca na smotane, aj keď podľa jeho slov je ho dnes už ťažké zohnať. „Vždy si však dáme tú námahu, aby sme mali na stole dobré jedlá,“ dodal Fedor Frešo.
Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1613121779331&set=t.100000716014783
2. Ondřej Brzobohatý
Článok pokračuje na ďalšej strane: