Ak správne vyberiete múku, budú dokonalé. Palacinky Miriam Kalisovej miznú z taniera hneď po dopečení
Neuveriteľne lahodné palacinky moderátorky si zamilujete aj vy.
„Môj trik je v zmiešaní špaldovej múky s vysokým obsahom minerálnych látok, aby som do nás v palacinkách dostala čo najviac živín, ako sa len dá...a pridaním trošky pšeničnej, čo najjemnejšej, ktorá má dosť lepku na to, aby cesto na panvičke držalo pekne pokope," objasňuje moderátorka tajomstvo dokonalých palaciniek.
Dokonalé palacinky Miriam Kalisovej:
Budete potrebovať:
150 g špaldovej múky
50 g pšeničnej hladkej múky
štipka prášku do pečiva, alebo sódy bikarbóny
štipka soli
1/2 ČL mletej bourbon vanilky
2-3 PL jemného trstinového cukru
2 vajcia
30 g roztopeného ghí masla
650 ml plnotučného mlieka
Postup:
1. Najprv v miske zmiešame vajcia, cukor, mlieko, mletú vanilku a jemne ingrediencie vyšľaháme. Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva prípadne sódou bikarbónou. Premiešame a prilejeme roztopené ghí maslo. Vymiešame zmes tak, aby sme nemali žiadne hrudky a chvíľku ju necháme postáť. Miriam upozorňuje na dôležitosť panvice, ktorá by mala mať nízky okraj a hrubé dno, aby sa teplota rozložila rovnomerne a aby sme nepotrebovali veľa tuku.
2. Panvicu taktiež po každej 4 palacinke odporúča pretrieť ghí maslom. Teplota by nemala byť príliš vysoká, aby palacinka rýchlo nezhnedla, či sa nenatrhla. Taktiež by sme sa mali vyhýbať aj príliš nízkej teplote, aby sme palacinku príliš nevysušili.