Som papkáč, ktorý sa rád dobre naje. Braňo Deák vie robiť skvelé karí, vylepšené nečakanou ingredienciou
Herec nemá problém postaviť sa za sporák.
Pred takmer desiatimi rokmi vydal knihu s názvom Chute a vône života. Herec Branislav Deák sa v nej pozerá na svoj život a zážitky z neho cez jedlo. Sám priznal, že nemá problém postaviť sa pred sporák, varenie ho baví. „Čo sa týka varenia, rád pripravujem rôzne cestoviny, šaláty a, samozrejme, to mäso,“ povedal Denníku SME. Variť začal už na základnej škole a postupne sa v pripravovaní jedál zlepšoval. Avšak stále tvrdí, že mu jedlo jednoducho chutí.
„Nechcem sa pasovať na žiadneho gurmána či kuchára, som jednoducho veľký „papkáč“, ktorý sa rád dobre naje,“ priznal. Mäso, o ktorom povedal, že ho rád pripravuje, má rád na rôzne spôsoby. Špecifickým je aj kuracie karí, do ktorého herec pridáva nečakanú ingredienciu.
Kuracie karí Braňa Deáka:
Recept pokračuje na ďalšej strane: